Veelgestelde vragen

Algemeen

Ja, wij werken met opgeleide zorgmedewerkers en werken samen met een door het RIVM gevalideerd laboratorium voor COVID-19 diagnostiek. Dit betekent dat dit labobratorium door het RIVM gecontroleerd is en we voldoet aan de gestelde criteria.

De COVID-19 PCR test en de Corona Snel-test zijn een momentopname en geeft geen volledige garantie dat je daadwerkelijk negatief bent. Het kan zijn dat er geen virus wordt gedetecteerd maar dat je toch besmet bent geraakt met het virus. De test kan op een verschillend moment een andere uitslag geven omdat je bijvoorbeeld in de incubatieperiode zit. Daarom raden wij sterk aan om je te allen tijde aan de huidige maatregelen te houden om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Nee. U kunt alles eten en drinken. Het afnemen van de neus- of keelswab geeft bij sommige mensen wel wat irritatie in de neus of keel.

Het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) veroorzaakt de besmettelijke ziekte COVID-19. De klachten lijken in het begin vaak op een verkoudheid. De ziekte kan een ernstige longontsteking veroorzaken, waar soms ook mensen aan overlijden.

De meeste mensen ervaren een grieperig gevoel en hebben klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging, moeheid, koorts en/of benauwdheid. SARS-CoV-2 wijkt af van de bekende coronavirussen die bij mensen voorkomen. Ook komt vermindering van reuk en smaak vaak voor. Meer informatie kun je vinden op de site van het RIVM.

Voor reizigers: In Nederland test de GGD alleen mensen die klachten hebben. Mensen die op reis gaat hebben vaak geen klachten en kunnen dus niet bij de GGD terecht. Daarbij verstrekt de GGD bij een negatieve test geen COVID-19 PCR certificaat die door veel landen wordt gevraagd.
Voor medewerkers/werkgevers: De GGD test alleen mensen die klachten hebben. Als het bijvoorbeeld onmogelijk is om de medewerkers op afstand van elkaar te laten werken (zoals in productie of logistiek) kan het een uitkomst zijn om alle werknemers preventief te laten testen zodat zij hierna veilig aan het werk kunnen.

Wij vinden het belangrijk dat onze testen niet alleen toegankelijk, maar ook zo betrouwbaar mogelijk zijn. Daarom bieden wij alleen goedgekeurde laboratoriumtesten aan die door deskundig personeel worden uitgevoerd. Ons laboratorium is ISO gecertificeerd en door het RIVM gecontroleerd en goedgekeurd. Dit betekent dat wij regelmatig gecontroleerd worden op kwaliteit en professionaliteit en deze controles altijd goed doorstaan.

Voor zover wij weten is er geen standaard vergoeding voor coronatesten. Er bestaat wel een vergoeding als de PCR test onderdeel is van bijvoorbeeld een operatie die in het buitenland moet worden verricht. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie hierover.

Afspraken

Een afspraak maken kan via het reserveringssysteem op onze website. Kies de test die U wilt laten afnemen. Kies vervolgens de locatie en het tijdstip. Vervolgens vragen wij om uw persoonlijke gegevens. Let op: dit betreft uw persoonlijke gegevens. Geef dus niet de gegevens van uw werkgever op, ook niet als deze betaalt voor de test.

Voor het uitvoeren van de test en onze dienstverlening hebben wij een aantal persoonlijke gegevens nodig. Dit zijn uw voor- en achternaam, e-mailadres, (mobiele) telefoonnummer, geslacht, woonadres, postcode, plaats, geboortedatum, BSN-nummer en paspoort of ID-nummer. Optioneel is om de bedrijfsnaam in te voeren als U via uw werkgever bij ons terecht komt. Indien U geen BSN-nummer heeft, vul dan een streepje in (geldt alleen als U geen Nederlander bent).

Indien u niet in Nederland woonachtig bent kunt u uw verblijfplaats invullen.

Nee, er dient per persoon geboekt te worden. Een uitzondering geldt voor bedrijven die gebruik maken van de Corona Testbus.

U kunt bij ons een afspraak maken voor een Corona Sneltest, een Serologische Test en een PCR test. Daarnaast hebben wij nog een DUO pakket dat bestaat uit zowel een Serologische test als een PCR test.

Ja dat mag. Wij adviseren alleen te komen, als iemand een tolk of begeleider mee wil nemen is dat toegestaan.

Testen

De Corona Sneltest
De Corona sneltest (antigeentest) is bedoeld om vast te stellen of U het COVID-19 virus op het moment van afname bij U draagt. Na ongeveer 30 minuten heeft U dit resultaat. Let op: deze test is ongeschikt als U van plan bent om te reizen en U ontvangt hierbij dan ook geen reiscertificaat. De test is uiterst geschikt als u minimale klachten ervaart.

De serologische test
Een serologische test bestaat uit een sneltest welke gevalideerd is door middel van de Elisa Test. Een vingerprik volstaat voor deze test. Dit geeft ons een IgG en IgM resultaat, waarmee kan worden aangetoond of U besmet bent geweest met het COVID-19 virus. Let op: deze test is ongeschikt als U van plan bent om te reizen en U ontvangt hierbij dan ook geen reiscertificaat. De test geeft niet aan of u op het moment van testen het Covid-19 virus bij u draagt.

De PCR-test
Voor een PCR test nemen wij een keel-swab bij u af. Deze wordt vervolgens naar ons laboratorium gebracht. De machine die gebruikt wordt is CE-IVD goedgekeurd en het laboratorium is ISO gecertificeerd en door het RIVM gevalideerd als laboratorium voor SARS-CoV-2 diagnostiek. Bij de uitslag ontvangt U een persoonlijk (reis)certificaat waarmee U kunt reizen.

Ja, bij het boeken van uw afspraak krijgt U een link meegestuurd waarmee U eventueel de afspraak kunt annuleren. Annuleren kan op ieder gewenst moment.

Corona Test Spot heeft testlocaties in Almere, Haarlem en Schiphol. Daarnaast hebben wij een Corona Testbus die door bedrijven geboekt kan worden en op de gewenste locatie van het bedrijf kan testen. Dit kan vanaf minimaal 20 personen.

Ja, er zijn voldoende parkeerplekken op de locaties aanwezig.

Nee, wij zijn geen teststraat. Klanten dienen naar binnen te komen, lopen langs de balie, checken hun gegevens, worden getest en lopen weer naar buiten.

Al onze testen zijn door het RIVM gevalideerd en goedgekeurd. Daarnaast werken wij samen met
Microbe&Lab B.V. wat een ISO gecertificeerd lab is. Deze is tevens gevalideerd en goedgekeurd door het RIVM.

Certificaat van het lab.

De Corona Sneltest (antigeen-test)

Ja. Wij hebben een aantal gegevens nodig om onze dienstverlening uit te kunnen voeren. Daarom moet U een rijbewijs, paspoort of ID-bewijs meebrengen naar de testlocatie.

Wij nemen de test af middels een neusswab. Dit is conform de RIVM-richtlijn.

U krijgt de uitslag ongeveer 30 minuten na afname van de neusswab. Op drukke dagen kan dit iets langer duren.

Nee. Een sneltest wordt niet voorzien van een certificaat. Dit type test is dan ook ongeschikt voor reizigers. Reizigers moeten een PCR test doen.

De PCR test

Ja. Wij hebben een aantal gegevens nodig om onze dienstverlening uit te kunnen voeren. Wij gebruiken uw paspoort/ID-nummer op de uitslag en deze reisdocumenten moeten wij verifiëren. Let op: een rijbewijs is dus niet voldoende!

Wij nemen de test af middels een keel-swab. Dit is conform de RIVM-richtlijn.

Ma – Za voor 11.30  zelfde dag rond 23.30 uitslag
Za na 11.30 en zondag  maandag rond 23.30 uitslag

Ja. Corona Testspot biedt een COVID-19 PCR certificaat voor reizigers. Dit is een persoonlijk certificaat en we vermelden de gegevens op het PCR-certificaat die je ons bij je boeking hebt doorgegeven alsmede de testmethode. Controleer deze dus goed alvorens je boekt. Dit geldt ook voor de precieze eis qua PCR-testmethode. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste methode. We adviseren het document altijd te printen en mee te nemen op reis.

Wij zijn door het RIVM goedgekeurd voor de COVID-19 PCR testen en mogen deze uitvoeren. Het kan zijn dat er aanvullende eisen worden gesteld. Zo heeft China bijvoorbeeld een selectie gemaakt van testlocaties. Sommige landen vereisen een verschillende testmethode. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het controleren of de testmethode geldig is en of de gezondheidsverklaring geldig is voor het land van bestemming.

We raden je aan om te kijken naar het reisadvies dat wordt gegeven door de Nederlandse overheid en de informatie van je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Verder adviseren we je ook goed te kijken naar de reisinformatie en stand van zaken van je reisbestemming. Zij zullen je op de hoogte brengen van specifieke eisen die mogelijk worden gesteld. Dit is je eigen verantwoordelijkheid en wij verstrekken geen reisadviezen. Actuele informatie over de situatie per land vind je op de website van de overheid, het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, IATA en die van je reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij. Ook de ANWB geeft veel informatie.

Dit verschilt per land. Internationaal zien we dat de COVID-19 PCR test met de verklaring vaak tot 7 dagen geldig is. Landen hanteren verschillende eisen met betrekking tot geldigheid van een PCR test. Controleer te allen tijde de specifieke eis voor je bestemming. Zo voorkom je dat je met een verlopen verklaring aankomt.

Op het certificaat staan twee tijden vermeld, de tijd van afname en de tijd van het verzenden van het certificaat. Vanaf het tijdstip van afname gaat de geldigheidsduur van het certificaat in.

Ja. Als U op reis wilt met uw kind, moet uw kind ook getest worden. Er zijn echter veel verschillen tussen landen met betrekking tot de leeftijd van PCR testen voor kinderen. We raden U aan om dit goed te controleren. Onze artsen houden tijdens het testen rekening met uw kind. We begrijpen dat het voor uw kind spannend is. Bereid uw kind er zo goed mogelijk op voor. De prijzen voor het testen van kinderen zijn hetzelfde als voor volwassenen en ze krijgen hetzelfde certificaat. Er is ook geen kind/familiekorting.

De serologische test

Ja. Wij hebben een aantal gegevens nodig om onze dienstverlening uit te kunnen voeren. Daarom moet U een rijbewijs, paspoort of ID-bewijs meebrengen naar de testlocatie.

Bij de serologische test worden antistoffen in het bloed gemeten om te bepalen of U besmet bent geweest met het COVID-19 virus. Wij meten twee soorten antistoffen, namelijk de IgG en de IgM antistoffen. Indien er IgG antistoffen in uw bloed worden aangetroffen, betekent dit dat U een tijdje geleden besmet bent geweest met het virus en dat U op het moment van testen niet meer besmettelijk bent. Indien er IgM antistoffen in uw bloed worden aangetroffen, betekent dit dat U recentelijk besmet bent geraakt met het virus en dat U mogelijk nog besmettelijk bent. U moet dan dus ook in quarantaine. Ook zult U dan gebeld worden door de arts en zijn wij verplicht deze uitslag te melden aan de GGD.

Wij nemen de test af middels een paar druppels bloed uit de vinger.

U krijgt de uitslag ongeveer 24 uur na afname.

Nee. Een serologische test wordt niet voorzien van een certificaat. Dit type test is dan ook ongeschikt voor reizigers. Reizigers moeten een PCR test doen.

De uitslag

U ontvangt de uitslag in het Nederlands en in het Engels.

Je ontvangt de uitslag via een e-mail op het e-mailadres dat is doorgegeven bij de boeking. Zowel een negatieve als een positieve uitslag wordt doorgegeven via de e-mail. Indien de uitslag positief is wordt U vervolgens gebeld door onze arts.

Als de uitslag van de sneltest of PCR test positief is word je binnen 24 uur gebeld door onze arts. Dit doen wij met een anoniem nummer.

Controleer de spam-folder van uw mailbox. Als de uitslag daar ook niet terug te vinden is, stuur ons dan een mail op het adres contact@coronatestspot.nl.

Privacy

Voor de testen hebben we jouw persoonlijke gegevens nodig zoals je voor- en achternaam, e-mailadres, geboortedatum, telefoonnummer en BSN-nummer. Deze gebruiken we voor het maken en versturen van het PCR-certificaat (in geval van een PCR test). Als je positief bent getest bij een snel-test of een PCR test willen we je ook kunnen bellen. Wij handelen conform de AVG. Indien positief geven wij de positieve testuitslag door aan de GGD. Dit zijn wij verplicht in het kader van wettelijke meldingsplicht van COVID-19. Voor meer informatie over gegevensverwerking verwijzen wij naar onze privacyverklaring.

Je gegevens worden 6 weken na je bezoek verwijderd. De gegevens staan op beveiligde servers die voldoen aan de eisen die aan ons gesteld worden in het kader van de AVG.

Indien iemand positief is getest na afname van een sneltest of een PCR test zijn wij wettelijk verplicht dit te melden bij de regionale GGD.

Betaling/facturatie

De kosten zijn afhankelijk van de test die je nodig hebt. Actuele prijzen vind je terug op de homepagina van onze website. Voor kinderen geldt hetzelfde tarief als voor volwassenen.

Tijdens het boeken van je test kun je online via iDEAL betalen. Pinbetaling op locatie is alleen mogelijk bij de locatie Almere. Betalingen met contant geld is mogelijk, maar wordt sterk afgeraden.

Facturatie is alleen mogelijk bij zakelijke relaties. Zie het kopje bedrijven voor meer informatie.

Bedrijven

Het is van belang dat een werkgever zijn medewerkers weer veilig en gezond aan het werk krijgt, in het bijzonder in sectoren waar de maatregelen om verspreiding van het virus nu eenmaal niet optimaal kunnen worden nageleefd, zoals bijvoorbeeld in de logistiek of productie. Het testen van uw medewerkers kan een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers. Daarnaast kunnen wij helpen bij het screenen of steekproefsgewijs testen om een COVID-19 infectie vroeg op te sporen.

Indien een medewerker positief test krijgen ze een vragenlijst die ze drie dagen lang naar waarheid moeten invullen. Daarnaast moeten ze hun temperatuur meten. De quarantaineperiode (7 – 10 dagen) gaat direct in. Ondertussen wordt er getest en volgt de uitslag binnen enkele uren. De arbo- of huisarts kijkt via Haciz mee en kan vervolgens op basis van de testresultaten en de vragenlijsten na drie dagen groen licht geven of mensen weer aan het werk kunnen. Alleen als mensen a-symptomatisch zijn, geven we een stempel af dat het veilig en verantwoord is om weer naar de werkvloer te gaan. Hierdoor kunnen we de quarantaineperiode inkorten tot 3 dagen bij een positief geteste persoon die geen klachten ervaart.

Ja, U kunt als bedrijf vouchers bij ons inkopen waarmee uw werknemers zich bij ons kunnen laten testen.

Op voorhand sturen wij een factuur naar uw bedrijf voor het aantal afgenomen vouchers aan de hand van de ingewisselde vouchers.

Ja, hoe meer vouchers U inkoopt, hoe hoger de korting wordt.

Ja, wij hebben een Corona Test Bus die naar locatie kan rijden. Dit geldt voor een minimumaantal testen van 20 personen.

Corona Test Bus

De Corona Test Bus is speciaal bedoeld voor werkgevers die de bus kunnen huren om hun personeel te laten testen. De bus is een mobiele testlocatie waar de sneltesten kunnen worden afgenomen. Vanaf 20 personen kunt U al een afspraak maken met onze Corona Test Bus. De bus rijdt dan op de overeengekomen tijd naar de overeengekomen locatie.

Medewerkers met lichte/milde symptomen kunnen getest worden. De medewerker mag dus geen ernstige klachten hebben.

Services

About Us

Contact

contact@coronatestspot.nl

085-3034653

Ma.- Za. 09:00 - 16:00

Locaties

Adres Almere: Edvard Munchweg 7, 1328 MA te Almere

Adres Haarlem: Jan van Krimpenweg 17, 2031 CG te Haarlem

Adres Schiphol: Tupolevlaan 1-39, 1119 NW te Schiphol

Adres Tilburg: Siriusstraat 41, 5015 BT te Tilburg

Adres Rotterdam: Airportplein 55, 3045 AP te Rotterdam

© Designed by FVMWorks.